wat zit in
mijn cameratas

Vorig jaar ben ik overgestapt naar Canon. Eindelijk! Ik heb de camera afgelopen jaar gebruikt en het voelde meteen alsof ik de camera altijd heb gebruikt en dat is precies wat je moet hebben bij een camera. Dit had ik veel eerder moeten doen. Niet lang geleden heb ik de camera geupgrade naar de Canon R6.

DSCF0475-e1670705146651
IMG_4443-Edited-scaled-1
peak-design-tech-pouch-robertpauljansen-4U8A8200-bewerkt-2-scaled-1

Cameratas

Allereerst de cameratas zelf. Ik heb er meerdere, maar meestal gebruik ik mijn Peak Design Travel backpack 45l als ik op pad ga. Deze tas biedt veel ruimte, maar is tegelijkertijd erg comfortabel. Voor mij is het een  grote bonus dat deze tas wordt gemaakt van 100% hergebruikte materialen. Ik heb een goed overzicht van mijn spullen als ik de tas open klap, alles is netjes opgeruimd en heeft een eigen plekje in de tas.

De Peak Design Camera Cube Medium is een tas die je apparatuur ontzettend goed beschermend, is gemakkelijk toegankelijk en houdt al mijn camera-uitrusting op zijn plaats in de rugzak. De Cube kan aan je eigen behoeften worden aangepast, daarom past mijn camera uitrusting perfect en zeker weten: die van jou ook.

Soms heb ik ook mijn Peak Design Tech Pouch in mijn rugzak, en als hij daar niet in zit staat hij op mijn bureau. De tech pouch is fantastisch: hij is veel groter dan hij er uit ziet door alle vakken en compartimenten in origami-stijl. In de PD-pouch berg ik alle kleine maar noodzakelijke accessoires op. Kabels, batterijen, sd-kaarten, externe ssd, Airpods, powerbank, een karabijnhaak, mijn multitool, enzovoort.

Camera & Lenzen

IMG_3488

Ik gebruik al langer dan tien jaar (spiegelloze) systeemcamera's, en toen Canon hun eerste systeemcamera presenteerde wist ik het zeker: ik wordt lid van #teamcanon! Natuurlijk moest ik de camera hebben met dezelfde naam als ik. De Canon RP is een kleine, maar fantastische camera. Inmiddels heb ik deze ge-upgrade naar de Canon EOS R6. Wat een fantastische camera! Het EOS-systeem is van hoge kwaliteit en de lenzen zijn meer dan perfect.

Canon EOS R6
Canon RF 50mm f/1.8 
Canon RF 24-70mm f/2.8 L 
Canon RF 70-200 f/4 L 

iPhone 13

polarpro-cinema-filterset-drone-review-robert-paul-jansen-photography-1817

Drone

Niets leuker dan opstijgen met een drone! Ik vlieg al jaren met DJI drones en heb onlangs alle certificaten in de open categorie heb gehaald (A1, A2, A3). De combinatie van deze twee drones is perfect. Met de Mini heb je meer vrijheid in het gebruik, terwijl de Mavic 2 Pro juist alle vrijheid geeft bij het maken van de foto’s met variabele diafragma en grote 1” sensor.

DJI Mavic 2 Pro 
DJI Mini 3 Pro 

De meest innovatieve statief op de markt..

1Q3A5003
peak-design-travel-tipod-robert-paul-jansen-IMG_3225-Pano

Statief

Een statief is een statief, toch? Peak Design heeft laten zien dat er toch wel verschil is, en hebben een totaal nieuw statief ontworpen. Een statief met aandacht voor detail, doordachte functies en vooral eentje die je altijd bij je kan hebben en makkelijk in gebruik is.

Peak Design Travel Tripod 

CAMERATASSEN & POUCHES

De travel backpack is flexibel, comfortabel en groot. In sommige gevallen te groot. Ik gebruik hem in 70% van de gevallen. Als ik minder wil meenemen gebruik ik een van de kleinere tassen.

Peak Design Everyday backpack 20l 
Peak Design Everyday Sling 6l 
Nomatic McKinnon filter case
Peli 0915 memory card case 

FILTERS

Wat-zit-er-in-mijn-cameratas-—-Robert-Paul-Jansen-Fotografie

Vroeger gebruikte ik bijna nooit filters, alleen als ik bijvoorbeeld wilde fotograferen met lange sluitertijden. Toen ik PolarPro filters ging gebruiken voor mijn drone ervaarde ik hoeveel beter mijn foto’s werden met filter. Daarnaast kun je met bepaalde filters fotograferen op momenten dat dat eigenlijk niet kan. Bijvoorbeeld midden op een stralende zomerdag. Speciaal voor de drone heb ik een blog geschreven over het gebruik van filters “Hoe maak je de mooiste foto’s met jouw drone”.

De belangrijkste filters die ik gebruik:

Polarpro Quartzline Circulair Polarizer 
Polarpro Quartzline ND16/PL, ND1000/PL filters
Polarpro Variable ND filter 2/5 stops 

GEHEUGEN

Ik gebruik een combinatie van Lexar SILVER-serie sd-kaarten (shoot), Samsung externe ssd (proces) en Lacie Rugged hdd-drives (back-up). Ik zal ooit wel een keer een blogpost schrijven over mijn back-up proces.

Lexar Professional 1667x SD-kaart 128 GB, SDXC UHS-IIB Silver series (cameranu.nl)
Samsung T7 Shield SSD memory (cameranu.nl)
Lacie Rugged externe HDD (cameranu.nl)

BEWERKING

Apple MacBook Pro M1
Adobe Lightroom Classic
Adobe Photoshop 2023
Adobe Lightroom iOS app
Darkroom iOS app
Halide iOS app

ANDERE ESSENTIALS

Peak Design Slide Lite camera strap 
Peak Design Slide Lite strap 
Peak Design capture clip v3
Peli Cleaning pen, wipes, Giottos air blower 
0915 memory card case
Nite Ize Carabiner Slidelock

Apple Airpods Pro 
Moleskine notebook(s) with pen
SIGG waterbottle of thermos
lucky Dollar bill

peak-design-robert-paul-jansen-capture-clip-1

© 2023 Robert-Paul Jansen // privacy verklaring
KVK 83555404 // algemene voorwaarden